17 februari 2011

Receta: Rellenos de papa, locoto y achocha


Rellenos de papa, locoto y achocha (6-7pers.)


½ kg carne molida
1 nabo grande
2 cebollas
2 tomates
Caldo
Aji colorado dulce
Pimienta, sal
2 cebollines
¼ kg queso
10 locotos (alternativo: pimienton)
10 achochas (alternativo: zucchini)
 13 papas
4 cucharones de harina
3 cucharas de maicena
2 cucharillas de polvo de hornear
aceite

1.       PAPA: pelar, hervir media hora con sal, deshacer la papa biencito, 2 cucharillas de polvo para hornear
LOCOTO: sacar semillas, hervir con cucharilla de sal, sacarlos después de 15 min
ACHOKCHA: sacar semillas, hervir con cucharilla de sal, sacarlas después de 15 min
2.       Tomates , cebolla, queso , nabos ,cebollin , perejil : lavar, pelar y picar en pequenos quadraditos
3.       Freir carne
4.       Freir las verduras, anadir perejil picado
5.       Retostar bien por mucho tiempo, anadir sal y piemienta
6.       In sarten: aceite y cucharilla de aji dulce
Pisco de pimienta negra
Mezlar poco tiemplo
Anadir a las verduras/ a la carne
Anadir una taza de agua
Anadir Ajo Lo moto para vegetarianos- caldo para omnívoros
Anadir sal
Remover y aumentar con agua que no se seca el jugo
7.       Para rebosar: 4 cucharones de harina, 3 tazas de agua, 2 cucharillas de polvo de hornear, 3 cucharas de maicena, 2 cucharillas de sal: mezclar bien
8.       Relenar los locotosy las achochas con los jugos mas queso. Hacer bolas de la papa, hacer un hueco y rellenar también.
9.       Rebosar y freir!
Creo que yo voy a poner las verduras rellenas en el horno la próxima vez en vez de freirlas.

Rellena de locoto


-------------------------------

Gevulde patat, locoto en achocha (6-7pers.)

½ kg gehakt
1 grote raap
2 uien
2 tomaten
Bouillonblokje
Aji colorado dulce (te vervangen door zoete paprika en misschien wat cayennepeper erbij)
Peper, zout
2 lenteuitjes
¼ kg kaas
10 locotos (alternatief: paprika)
10 achochas (alternatief: courgette want achocha bestaat niet in Europa)
 13 patatten
4 enorme scheppen bloem
3 lepels  maizena
2 culepels bakpoeder
olie

1.       Patat: pellen, koken met zout, de patatten pletten tot puree, 2 lepels bakpoeder erbij
Locoto (of paprika): zaadjes eruit, koken met zout, eruit halen na 15 min
Achocha (of courgette): zaadjes eruit, koken met zout, eruit halen na 15 min
2.       Tomaten , ui, kaas , raap ,lenteui: wassen, schillen en in fijne blokjes snijden
3.       Gehakt bakken(of zonder gehakt voor vegi’s of met sojavlees)
4.       Groenten lang laten bakken, fijngesneden peterselie toevoegen
5.       Lang blijven roeren, zout en peper toevoegen
6.       In een pannetje: olie en een goeie lepel aji colorado dulce (of zoete paprika en/of cayenne)
Snuifje peper
Kort roeren zodat hete en soort pasta wordt,toevoegen aan vlees- of groentensaus
Een tas wáter bijdoen
Bouillon bijdoen en zout
Nog wat roeren en soms wat wáter zodat het niet uitdroogt
7.       De kokkin maakte daarna een soort vloeistof om de gevulde groenten in te doppen en daarna te bakken. Ik ga het in het vervolg in de oven leggen, das wat gezonder. Hier wordt alles namelijk gefrituurd. Ik schrijf er toch bij hoe ze het deed: 4 ferme lepels bloem, 3 tassen wáter, 2 lepels bakpoeder, 3 lepels maizena, 2 lepels zout,: goed mengen tot er geen brokken meer zijn
8.       De locoto (paprika), achocha (courgette) vullen met de saus en kaas. Bollen maken van de patatten, een gaatje induwen en er de saus en kaas indoen.
9.       Frituren (of in de oven steken)


Achocha


---------------------------------------

Refresco: batido de linaza

Retostar linaza sin aceite hasta que se seune
¼ kg azúcar + linaza + agua: en liquador
Mover en colador
Anadir agua y 6 limones sin pepas y cosas duras al medio
Mover en colador
Listo!

----------------------------

Drankje: lijnzaad-limoensap

In Bolivia hebben ze heerlijk fruit, en zoveel soorten wiens bestaan ik  voordien nooit kon vermoeden. Daarom drinken ze altijd een vruchtensap bij het eten, met natuurlijk heel veel suiker.

Lijnzaad bakken in pan zonder olie
¼ kg suiker + lijnzaad + water mixen
Zeven
Water toevoegen en 6 limoenen zonder pitten en hardste gedeelte in het midden
Zeven
Klaar!

1 opmerking:

Anoniem zei

hoeveel lijnzaden moet je gebruiken voor dat sapje? cual es la cantidad de lino q hay q usar?